تنين العرب

اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم فى منتديات تنين العرب اذا كانت هذه اول زيارة لك هنا فارجو التكرم بالتسجيل معنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

تنين العرب

اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم فى منتديات تنين العرب اذا كانت هذه اول زيارة لك هنا فارجو التكرم بالتسجيل معنا

تنين العرب

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
تنين العرب

منتدى تنين العرب لكل العرب


    الجمبرى امممممممم يجنن

    تنين العرب
    تنين العرب
    مدير عام
    مدير عام


    عدد المساهمات : 129
    تاريخ التسجيل : 28/06/2009

    الجمبرى امممممممم يجنن Empty الجمبرى امممممممم يجنن

    مُساهمة من طرف تنين العرب الإثنين يوليو 13, 2009 9:27 am

    طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية

    الجمبرى امممممممم يجنن Ashkra_cook1181548236

    المقادير :






    كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني


    بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة


    طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة


    فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة


    ملعقة صغيرة ثوم مهروس


    ملح


    فلفل


    نصف ملعقة صغيرة كمون


    اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر


    اقل من ربع كوب خل


    عصير ليمونة


    شوية زيت










    الطريقة:


    انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف


    المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري






    طيب لو ما نظفهوش






    زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل

    (ماتقصيش الذيل طبعا)

    الجمبرى امممممممم يجنن 1812291792_19248e5cee

    و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه

    (طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)


    الجمبرى امممممممم يجنن 1811446685_3c2b88424e

    هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري


    شيلية طبعا

    الجمبرى امممممممم يجنن 1812289922_37b5658e0c
    عايزة افكركم اني ماشلتش الراس
    (علشان الست اللي في الصور شالتها)




    هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي

    اوووعي تشيليها


    بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها



    بس كده خلاص


    و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون

    (بس كتري الليمون)


    و تسيبيه شوي علشان الزفارة
    (10 دقائق مثلا)





    انا كده ماقشرتش الجمبري


    الصينية ديه بتكون احلي كده






    طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة


    نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس


    و نحطها علي البوتاجاز من فوق

    (مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)






    و تغطيها و كل فترة تقلبي






    هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا






    التسوية مابتكملش ربع ساعة






    ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية


    يمكن عمل رز ابيض بجانبه


    و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة






    ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص






    و بالهنا و الشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 14, 2024 8:59 am